Aktuális

Üdvözli Önt a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Klapka György Szakközépiskolája és Szakiskolája, tantestülete és dolgozói
OM azonosító: 203056
5100. Jászberény, Hatvani u. 2.
Tel.: 57/502-750; 20/39-49-349
E-mail: klapkagyorgyszki@gmail.com

Felnőttoktatás!!!

Letölthető dokumentumok:

Érettségi utáni szakképesítés megszerzése felnőttoktatás keretében
jelentkezesilap_szakmas

Alapfokú iskolai végzettséggel megszerezhető szakképesítésre felnőttoktatás keretében
jelentkezesilap_szakmas_alapfoku

jelentkezesilap_esti_levelezo
felnottoktatas_JNSZmegye

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK - 2013

„SZAKMA SZTÁR”-ok a Klapkában

A SZAKMA SZTÁR hegesztő verseny országos döntőjében a Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola két tanulója szerepelt. A verseny több fordulóból tevődött össze. Az elődöntő az írásbeli feladatok megoldását tartalmazta, melyen több mint száz tanuló vett részt. A továbbjutó tanulók előválogatón bizonyították képességüket, melyből a legjobb nyolc fő jutott az országos döntőbe, Dunaújvárosba. A magas színvonalú döntő igen izgalmas és szoros végeredménnyel zárult. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, és a részeredmények közötti minimális különbségek döntötték el a végső sorrendet.
Tímár Gábor országos 4.helyezést, Vincze Szabolcs 6.helyezést ért el. A nagyszerű eredmény azt is jelenti számukra, hogy az elért teljesítményük alapján kitűnő szakmunkásbizonyítványt szereztek.
Felkészítő pedagógusaik: Porzó Katalin szakmai elmélet és Kertész Gyula szakmai gyakorlat.

Az elért eredményükhöz gratulálunk!


„Régen volt? Hol is volt?” Raoul Wallenberg vetélkedő regionális középdöntője
Hét csapat részvételével rendezték meg idén a tavaly indult „Régen volt? Hol is volt?” című országos, felmenő rendszerű vetélkedőt 2013. március 21-én a Miskolci Egyetemen. A második alkalommal kiírt verseny célja a XX. századi események felelevenítése és az ismeretek bővítése volt.
Az országos, középiskolások számára kiírt vetélkedő regionális fordulóját a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézete közreműködésével rendezték meg. A regionális középdöntőbe hét csapat jutott be, köztük Egerből és Miskolcról kettő-kettő, de Kazincbarcikáról, Jászberényből és Szolnokból is jött egy-egy csapat.
A vetélkedő témakörei közé tartozott többek között a II. világháború története, Magyarország szerepe, a zsidóüldözések, Raoul Wallenberg és más embermentők tevékenysége, és a zsidó-magyar kultúra együttélése, valamint holokauszt-túlélők történetei.
A középdöntőre a „ J-Ászok” nevet választó 12. b osztályos csapatunk (Lajtos Bettina, Sas Ágnes, Józsa Dávid, Kóczián Roland) jutott be.
A középdöntőre bejutottaknak előzetesen egy írásbeli dolgozatot kellett készíteniük, amely a jászberényi zsidó emlékhelyekről készült.
A versenyen változatos feladatok megoldásával, a témához kapcsolódó események, fogalmak, személyek és emlékhelyek ismeretével bizonyíthatták felkészültségüket, témában való jártasságukat. Végül vitában mérték össze erejüket a csapatok. Megmutathatták, mennyire tudnak a kihúzott téma mellett vagy ellen érvelni, hogyan tudják megvédeni álláspontjukat.
Csapatunk az 5. helyen végzett.
Felkészítő tanáruk: Kovács Nóra, Hodossi István.
Az elért eredményhez gratulálunk és további jó tanulást, sikeres felkészülést kívánunk!
(Kovács Nóra)


Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola eredményei az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen a 2012-13-as tanévben

A versenysorozat első fordulóját minden előzetesen nevezett tanuló a saját intézményében teljesítette a kijelölt nap délutánján. A forduló dolgozatait az iskola pedagógusai javították, majd a versenykiírásban meghatározott 55%-os teljesítményt elérteket továbbították a verseny szervezőjének. Iskolánk tanulói közül a matematika-fizika tantárgyakból értek el sikereket ezt megelőzően is a területi versenyeken. Most sem történt ez másként.
Az alábbi 4 tanuló dolgozata haladta meg a határértéket. Ezután várakozás következett a visszajelzésre, kit fognak behívni a „legjobb 20-as keretbe” egy újabb megmérettetésre! Mind a négy tanulónk első fordulós munkája elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz.
Az Észak-Alföld régióban a 2. fordulót csak másodszorra sikerült megrendezni a rendkívüli időjárási viszonyok miatt a tavaszi szünet után 2013. április 3-án. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye fiatal szakiskolásai a hajdúszoboszlói Bocskai István Szakképző Iskolában adhattak számot tudásukról.

A részletes eredmények matematika- fizika tárgyakból:

Palcsó Szimonetta 7. helyezett
Stuchlik Roland 10. helyezett
Bada Nikoletta 16. helyezett
Maka Julianna Noémi 18. helyezett.

Matematikából Bótáné Soós Ilona tanárnő, fizikából Kovács Éva tanárnő irányította a 10. f osztályos tanulók eredményes felkészülését.

(Kovács Éva)


Tartalom átvétel